Yargıtay tüm suçu hükümete yıktı!

  • Ana Sayfa
  • Yargıtay tüm suçu hükümete yıktı!
Yargıtay tüm suçu hükümete yıktı!
Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, canlı yayında 102. Madde Tahliyeleri'yle ilgili açıklamalarda bulundu.Abone ol

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, aralarında Hizbullah lideri ve üyelerinin de bulunduğu olaylı tahliyelerden sonra Yargıtay'a yöneltilen eleştirilere rakamlar ve tarihlerle yanıt verdi.

Yargıtay'a gelen dosya sayısının 5 yılda 750 binden 1 milyon 800 bine yükseldiğini açıklayan Gerçeker, hükümete "Yargıyı siyasi meta h hair transplant turkey before and after aline getirmeyin" mesajını gönderdi.

Gerçeker, Yargıtay'ın İlhan Cihaner ve Mehmet Haberal'ın dosyalarını kısa sürede karara bağlamasına karşın tahliye dosyalarını bağlamaması yönündeki eleştirilere ise "Burada gecikme sözkonusu değildir. Buradaki durum fiili imkansızlıktır. Yargıtay daireleri sağlıklı çalışamıyor." dedi.

Yargıtay Başkanı Gerçeker, CMK'nın 102'nci maddesi uyarınca yapılan tahliyelere ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Gerçeker, toplantıdaki konuşmasında öne çıkan bölümler ise şöyle :

BAKAN ERGİN'DEN JET YANIT Adalet Bakanı Sadullah Ergin'den Gerçek'e yanıt geldi. Okumak için bu linki tıklayın


HUZURSUZLUK DUYUYORUM

"Bizim amacımız bugün içinde bulunduğumuz durumu kamuoyuna bütün gerçek yönleriyle birlikte aktarabilmektir. Bu sorun ortaya çıktığında arkadaşlarımdan bilgi aldım. Bizi en çok üzen nokta şudur: Buradaki bütün arkadaşlarımızın nasıl fedakârca çalıştıklarını hastalıklarında bile rapor almadan görevlerini yapmanın arzusu içinde olduğunu bildiğim için eleştirilerden huzursuzluk duyuyorum. Adalet hizmeti iyi yürümüyor, bir takım yerlerinde tıkanıklıklar var tabii ki. Önemli olan mazeret bulmak değil, çare üretmektir. Bu çareyi nasıl bulabiliriz, aslında bunu tartışmak lâzım. Ben haklıyım sen haklısın demekle hiçbir yere varılmıyor... "



Kategori : GÜNCEL