AK Parti ve MHP'den 100. yıl harekatı

  • Ana Sayfa
  • AK Parti ve MHP'den 100. yıl harekatı
AK Parti ve MHP'den 100. yıl harekatı
Siyasi partiler seçim beyannamesi için hazırlıklarını başlattı. AK Parti ve MHP'nin hedefi 100. yıl.Abone ol

AK Parti ve MHP'nin hazırlamaya başladığı seçim beyannamesinde Haziran'daki genel seçimle başlayacak 4 yıllık iktidar değil Cumhuriyetin 100. yıldönümü olan 2023'e dönük hesaplar var.

Ak Parti "milli gelir 25 bin, dış ticaret bir trilyon dolar, zorunlu eğitim 12 yıl, boğaz'a üçünc seo ü köprü, yılda 70 milyon turist, üç nükleer enerji santralı ve Türk yapımı uçaklar" derken MHP iki dil ve özerklik tartışmalarına tepki olarak Misak-ı Milli'nin kabul edildiği 28 Ocak'ta açıklayacağı beyannamede 2023'te dünyanın 10. ekonomisi olmayı vaat edecek.

Seçim için hazırlıklarını hızlandıran AK Parti, 'Seçim Beyannamesi' hazırlıyor. Akşam'ın haberine göre Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan çalışmalar çerçevesinde, parti yöneticileri 'beyin fırtınası' yapıyor. Erdoğan'ın talebi üzerine dört yıllık değil, Cumhuriyet'in 100. yılı olan 2023'e dönük hedef ve stratejileri içerecek Seçim Beyannamesi'nde; enerjiden ulaşıma, sağlıktan eğitime kadar tüm alanlarda atılacak adımlar sıralanacak. Yeni Anayasa hedefi, Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi, 'tek vatan, tek bayrak, tek devlet, tek millet ve tek resmi dil' vurguları, Avrupa Birliği'ne tam üyelik gibi hedeflerin vurgulanacağı beyannameye şu hedeflerin de yansıtılması planlanıyor:

KİŞİ BAŞI 25 BİN $ GELİR: 12 yıllık hedeflerden biri, halen 10 bin dolara yaklaşan kişi başına milli gelirin 25 bin dolara yükseltilmesi olacak. Cumhuriyet'in 100. yıldönümünde en büyük 10 ekonomi arasına girilecek .



Kategori : POLİTİKA