Bu soruya yanıt verecek kapasitesi yok!

  • Ana Sayfa
  • Bu soruya yanıt verecek kapasitesi yok!
Bu soruya yanıt verecek kapasitesi yok!
CHP lideri Kılıçdaroğlu Papandreu'ya gereken yanıtı vermediğini ileri sürdüğü Erdoğan'ı acizlikle suçladıAbone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Kıbrıs sorunu konusunda Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu'nun sözlerine gerekli cevabı vermediğini ileri sürdüğü Başbakan Tayyip Erdoğan'ı acizlikle suçladı.

Kılıçdaroğlu, Papandreu'nun "Türkiye'nin Kıbrıs'ta işgali devam ettiği sürece ABD üyeliği olamaz" sözle promosyon çakmak rini eleştirerek, "Türk askeri, Kıbrıs'a uluslararası anlaşmalar dahilinde barışı sağlamak için gitti. Başbakanın bunu söyleyememesi acizliğini gösteriyor. Öyle anlaşılıyor ki Sayın Başbakan metinleri camdan okuyor. Böyle sorunun yanıtı camda olmadığı için yanıt veremedi. Kendisinin de bu soruya yanıt verecek kapasitesinin olmadığını gösteriyor" dedi.

Adana'da konuşan Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında Yunanistan Başbakan Yorgo Papandreu'nun 'Türkiye'nin Kıbrıs'ta işgali devam ettiği sürece ABD üyeliği olamaz' sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu yanıtladı. Bu sözlerin öteden beri Yunanistan ve Kıbrıs Rum Kesimi'nin resmi tezi olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Tabi bu konuda bizim de resmi tezimiz vardır. Türk askeri uluslararası anlaşmalar dahilinde Kıbrıs'ta barışı sağlamak için gitti. Bir Türkiye Cumhuriyet Başbakanı önünde 'Türk askerinin Kıbrıs'ta işgalci olduğu' söyleniyorsa Başbakan da 'hayır biz oraya uluslararası anlaşmalara bağlı olarak oraya müdahale ettik' demiyorsa o başbakanın acizliğini gösteriyor. Öyle anlaşılıyor ki Sayın Başbakan metinleri camdan okuyor. Böyle sorunun yanıtı camda olmadığı için yanıt veremedi. Kendisinin de bu soruya yanıt verecek kapasitesinin olmadığını gösteriyor" diye konuştu.



Kategori : POLİTİKA