HAS Parti'den ezber bozan çift dil çıkışı

  • Ana Sayfa
  • HAS Parti'den ezber bozan çift dil çıkışı
HAS Parti'den ezber bozan çift dil çıkışı
Çift dil önerisine bir destek de HAS Parti'den geldi. Genel Başkan Yardımcısı Bekaroğlu sözleriyle ezber bozduAbone ol

BDP'nin önerisiyle gündeme gelen "İki dilli yaşam" önerisine iktidar ile muhalefet partileri CHP ve MHP sert dille "Hayır" derken HAS Parti'den destek geldi. "Anadil hakkı ana sütü gibi helaldir" diyen HAS Promosyon Kalem Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu kamuda iki dile izin verilmesi gerektiğini söyledi.

Bekaroğlu, "Anadil eğitimi devlet okullarında olacak bir proje hemen yapılmalıdır. Kürtler, devlet okullarında anadilini öğrenecek. Kamuda çift dile izin verilmelidir. Tabelalardan yazışmalara kadar çift dilden yanayız'' dedi.

Bekaroğlu, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin çok ciddi demokrasi, insan hakları ve yoksullukla ilgili problemlerinin bulunduğunu belirterek, ''Türkiye, Kürt sorununu artık taşıyamıyor. Bu sorun hiçbir şekilde Türkiye'nin genel demokrasi sorunundan, yoksulluk ve adaletsizlik sorunundan bağımsız bir sorun değildir'' diye konuştu.

Bölgeyi çok iyi bildiğini kaydeden Bekaroğlu, kimsenin iki devlet istemediğini belirterek, ''Devleti bugün kim temsil ediyorsa çıkıp özür dilemelidir. 'Türkiye Cumhuriyeti adına Kürtlerden ve zarar görenlerden özür diliyoruz' Bunu açık şekilde söylemesi gerekiyor'' dedi.



Kategori : POLİTİKA