AB ilişkilerinde Metin Şentürk dönemi

  • Ana Sayfa
  • AB ilişkilerinde Metin Şentürk dönemi
AB ilişkilerinde Metin Şentürk dönemi
Başmüzakereci Egemen Bağış, görme engelli sanatçı Metin Şentürk'e 'Fahri AB Elçisi' rozeti taktı.Abone ol

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ortaköy'deki Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Ofisi'nde ses sanatçısı Metin Şentürk'e "Fahri AB Elçisi" rozeti taktı.

Bağış, buradaki törende yaptığı konuşmada, Metin Şentürk'ün birçok özelliğinin bulunduğunu ve Türkiye'deki milyonlar istanbul gezisi ca engelliye rol modeli olduğunu belirtti. Şentürk'ün engelleri kaldırdığını ve İngiltere'de kırılan bir rekoru Türkiye'de kırdığını anımsatan Bağış, sanatçının, AB üyesi ülkelerde Türkiye'nin tanıtımını yaptığını ve oralarda engelliler için yapılan düzenlemelerin Türkiye'ye gelmesi için çalışmaları olduğunu söyledi.

Türkiye'nin AB sürecinde Avrupa'nın farklı kamuoyularına ulaşmaya destek olması için kendisine Fahri AB Elçisi olmasını rica ettiğini, Şentürk'ün de kabul ettiğini anlatan Bağış, AB sürecinin herkesin ortak süreci olduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin müstakil bir müzakereye başlamasının 2. yılı olduğunu hatırlatan Bağış, bu 2 yıl boyunca neler yapıldığını da anlattı.

Bağış, şunları ifade etti: "Bu 2 yılda çok çalıştık. Her türlü karamsarlığa ve olumsuzluğa rağmen Türkiye'nin bu en önemli projesine dört elle sarıldık. Bu çalışmalara ve verilen emeklere rağmen özellikle bu müzakere sürecinin çok dar bir bakış açısıyla bazen yorumlanmakta olduğunu görüyor ve üzülüyoruz. Şu ana kadar açtığımız 13 fasılı bir kenara koyarsak, önümüzdeki 20 faslın 17'si üzerinde AB üyesi ülkelerin veya komisyonun koyduğu siyasi engellerle karşı karşıyayız.



Kategori : POLİTİKA