Erdoğan'ın Çılgın Projesi geliyor

  • Ana Sayfa
  • Erdoğan'ın Çılgın Projesi geliyor
Erdoğan'ın Çılgın Projesi geliyor
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 'Çılgın Proje'sinin Karadeniz kıyısında planlanan 3.4 milyon nüfusluk yeni İstanbul olduğu öne sürüldüAbone ol

Eski binaları ile tartışılan İstanbul'a alternatif yeni İstanbul projesi şekillendi.
Başbakan Erdoğan'ın 'çılgın proje' diye adlandırdığı proje olduğu sanılan yeni İstanbul projesinde yok yok. İslami motifleri hair transplant turkey before and after n ağırlıklı olacağı kent tasırım projesinin uygulama alanı olarak ise Karadeniz kenarının düşünüldüğü öne sürüldü.
Projeye göre;  Karadeniz kıyılarında 'Yeni İstanbul' isminde 3.4 milyon nüfuslu bir kent kurulacak. 74 kilometrekare, bir diğer deyişle 74 milyon metrekareye kurulacak olan kent, iki yeni limanı, bir havaalanı ve Eminönü'ne bağlanacak su kanalı kadar 13 dünya örneğinin incelenmesi sonucunda projelendirilmesiyle de dikkat çekiyor.

Projeyi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki Konut A.Ş.’nin Michigan Üniversitesi’ne sipariş verdiği iddia ediliyor.

Michigan Üniversitesi'nin  'modern islam mimarisi'ni yakından inceleyerek bunu projeye yansıttığı belirtiliyor. Rapordaki ifadelerde, 'Allah'ı yücelten güzel, anıtsal şehirler yaratmak için en son teknolojinin kullanılacağı' ve 'kilit önemdeki su, manzara unsurlarının da dahil edileceği' cümlesine yer veriliyor. Gazeteport.com'da yer alan habere göre, 'Yeni İstanbul', Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın aylar önce dile getirdiği 'çılgın proje.'

ÜÇ ANA BÖLGE OLACAK



Kategori : GÜNCEL